С какво ще запомним този ден? С това, че делото

...
 С какво ще запомним този ден? С това, че делото
Коментари Харесай

Чуйте водещите новини до 18 часа

 С какво ще запомним този ден?

С това, че делото за " Царските конюшни " приключи с оправдателни присъди.

С това, че няколко страни купиха физиологичен разтвор вместо КОВИД ваксини.

Или пък по този начин, Кремъл предизвести Европейският съюз да не обвързва бъдещето на връзките си с Русия със ориста на Навални. 

Каква я мислехме, каква стана?

Само.....процента от вас дадоха отговор с Да на въпроса ни " Ще купите ли картина с лика на политик от съвремието ни? ". Повод да ви попитаме това стана картина на художника Симеон Кръстев, на която са изобразени министър председателят Бойко Борисов и президентът Александър Вучич в миг, в който следят работата по строителството на газопровода " Балкански поток ". Картината е нарисувана по план, предоставен от фирмата-строител, а поръчителят е желал да има фигури, описа пред bTV художникът Симеон Кръстев.

Dir.bg потърси мнението на различен художник, Павел Митков, който пожела да поздрави сътрудника си Симеон Кръстев за положения труд. " Усмихнах се, като видях всичко това, тъй като то ми сътвори някакво въодушевление. Човекът е положил труд, нарисувал е нещо, най-вероятно е било поръчкова работа. Независимо какъв е сюжетът, кой участва на тази картина, всеки човешки труд би трябвало да бъде почитан и аз персонално го поддържам с тази картина. Даже мислех да намеря телефонния му номер, да му се обадя и да кажа, че без значение от многото рецензии, които търпи, аз поддържам и се веселя на такива неща ".

Според Павел Митков не може да се приказва за завръщане към стила " социалистически натурализъм ". По думите му всичко ново е добре забравено остаряло.

" Не чакам да стартират да се рисуват картини всеобщо, както по времето на социализма, които по поръчка отразяват основаването на фабрики, на избрани групи хора, които нещо откриват, нещо вършат. В никакъв случай. Същевременно това е един интервал от творчеството, на което сме станали очевидец и който е част от историята. Той е доста забавен, без значение че отразява не толкоз културните и духовните правила на обществото, колкото някакви визии на избрани течения във времето ", сподели Митков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР